Geslaagde Perseïden kijkavond 12 augustus.

De speciale openlucht-kijkavond op woensdagavond 12 augustus 2020 was een groot succes. Ruim 40 bezoekers die zich via een reservering vooraf hadden aangemeld, kregen gezeten op het grasveld op elf meegebrachte kleedjes en stoelen, door Alex Scholten een korte uitleg over de zomerhemel, kometen en meteoren. Zodra het voldoende donker was werd de blik omhoog gericht en al snel werden de eerste meteoren gezien. Een verslaggever van Omroep Gelderland legde de sfeer vast in een kort verslag: https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2459588/Vallende-sterren-te-zien-boven-Gelderland

Na middernacht waren alle bezoekers weer vertrokken en bleef een klein groepje vrijwilligers van de sterrenwacht achter. Hoewel van tijd tot tijd gehinderd door flinke velden cirrusbewolking, werden veel fraaie exemplaren gezien. Bij de intrede van de ochtendschemering kwam er een eind aan deze waarnemingsnacht.

Een sfeeropname van Arthur Jurcka. Rechtsboven een Perseïde die rond 3.25 MEZT verscheen. Middenboven het spoor van een satelliet.
Een -5 Perseïde om 02.11 MEZT vastgelegd door Jaap van ’t Leven met een 14mm-groothoeklens.