Speciale Perseïden kijkavond 12 augustus

Update 10/8. Inschrijving is helaas niet meer mogelijk; het maximaal aantal deelnemers is bereikt.

Op woensdagavond 12 augustus 2020 organiseert de Volkssterrenwacht Bussloo een speciale openlucht-kijkavond op het terrein bij de sterrenwacht. Met name in de nacht van 12 op 13 augustus kunnen er bij helder weer talrijke ‘vallende sterren’ van de jaarlijkse Perseïdenzwerm worden waargenomen. De openlucht-kijkavond begint om 22 uur in de avondschemering. Publieksvoorlichter Alex Scholten zal vanaf de ‘zeepkist’ het publiek uitleg geven over de zomerhemel en de Perseïden. Zodra het voldoende donker wordt kan het publiek zelf tot in de ‘kleine uurtjes’ onder de heldere hemel de Perseïden waarnemen.
Reservering vooraf is noodzakelijk via mailto:reservering@volkssterrenwachtbussloo.nl en de entreeprijs bedraagt 5 euro per persoon (ook voor donateurs). Kinderen t/m 14 jaar zijn gratis.