“Staat Betelgeuze op ontploffen?” – speciale lezing op donderdag 5 maart.

Op donderdagavond 5 maart is Volkssterrenwacht Bussloo extra geopend voor publiek. Deze extra openstelling is speciaal georganiseerd voor iedereen die alles wil weten over de ster Betelgeuze.

De heldere ster Betelgeuze neemt de laatste tijd duidelijk in helderheid af. Wetenschappers over de hele wereld zijn er nog niet over uit wat er aan de hand is met “de grote rode reus” in het sterrenbeeld Orion. Reden voor Frank Vermeulen om alle wetenschappelijke nieuwsberichten eens onder de loep te nemen. Want wat is hier aan de hand? Staat de ster op ontploffen? Wordt het een supernova? Gaan we binnenkort iets meemaken wat al een paar eeuwen niet meer is waargenomen? Het publiek krijgt op donderdag 5 maart antwoorden op deze en vele andere vragen, vormgegeven in een fraaie multimedia presentatie.

Voor deze extra openstelling is reserveren niet mogelijk. De toegang voor volwassenen bedraagt €5,00 en voor kinderen onder de 12 jaar €2,50. Donateurs hebben gratis toegang. De deuren openen om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Bij helder weer is er ook gelegenheid om zelf met de grote telescopen naar Betelgeuze en de sterrenhemel te kijken.