Volkssterrenwacht Bussloo zoekt nieuwe voorzitter

De Volkssterrenwacht Bussloo (VSB) is een stichting die zich er al ruim 40 jaar op richt om de kennis over sterrenkunde, ruimtevaart en weerkunde toegankelijk te maken voor een breed publiek. Daartoe organiseert VSB kijkavonden, groepsbezoeken, jeugdmiddagen, cursussen en biedt het waarneemfaciliteiten voor de actieve amateur.

Voor het bestuur van de stichting zijn wij op zoek naar een nieuwe voorzitter. De voorzitter geeft mede richting aan het beleid van VSB, stelt, met medebestuurders, een meerjarenplan op en zit de vergaderingen voor. Een brede algemene kennis van het aandachtsgebied van de VSB is gewenst.

VSB is een 100% vrijwilligersorganisatie. Naast het bestuur is er een groep van 10 tot 15 actieve vrijwilligers die de activiteiten organiseren. De sterrenwacht ontvangt jaarlijks zo’n 4.000 bezoekers en wordt ondersteund door een groep van circa 130 donateurs. VSB biedt u een bloeiende en enthousiaste groep mensen om samen te werken om sterrenkunde onder een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Geïnteresseerd in deze functie? Neem dan contact op met de huidige voorzitter Alex Scholten (info@volkssterrenwachtbussloo.nl of 0571-262006). U kunt schriftelijk reageren naar voornoemd mailadres en uw motivatie kenbaar maken.