Inschrijving beginnerscursus maart 2019 gestart

Update 22/2: helaas is de cursus geannuleerd.
Stuur ons s.v.p. een email indien u op de hoogte wilt blijven van aankomende cursussen.

In maart 2019 start de ‘Beginnerscursus Sterrenkunde’. Deze wordt georganiseerd door vrijwilligers van de Volkssterrenwacht Bussloo en de Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Triangulum en behandeld op zes maandagavonden diverse onderwerpen, waarbij de cursist kennis maakt met allerlei facetten van de moderne sterrenkunde: Wat is het verschil tussen planeten, manen en sterren? Hoe kunnen sterren stralen? Wat is licht? Wat is de Melkweg? Zijn er planeten bij andere sterren? Hoe wordt de ouderdom van het heelal bepaald? Hoe is het heelal ontstaan?

Bij helder weer wordt de donkere sterrenhemel van Bussloo gebruikt om zelf sterrenbeelden te herkennen en worden de telescopen gericht op bijvoorbeeld de Maan, de Orionnevel en andere objecten aan de winterhemel.

De cursus wordt gegeven op de maandagavonden 4, 11, 18, 25 maart en 1 en 8 april in het gebouw van de Volkssterrenwacht Bussloo aan de Bussloselaan 4, 7383 RP Bussloo (gemeente Voorst). 

De cursusprijs bedraagt € 95,00 inclusief werkmap en koffie. Speciale voorkennis is niet noodzakelijk. Voor nadere informatie en aanmelding kunt u bellen met 0571-262006, een email sturen naar info@volkssterrenwachtbussloo.nl of download de flyer 2019-Q1-Cursus-Beginners .