Cursus “Praktische Sterrenkunde”

In januari 2019 starten de Volkssterrenwacht Bussloo en de Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Triangulum gezamenlijk een korte cursus ‘Praktische Sterrenkunde’. Op drie maandagavonden worden diverse onderwerpen behandeld, waarbij de cursist wegwijs wordt gemaakt in de praktische sterrenkunde.

Van de cursist wordt verwacht dat hij/zij al over enige basiskennis beschikt (bijvoorbeeld uit de ‘Beginnerscursus Sterrenkunde’). Bij helder weer wordt de donkere sterrenhemel van Bussloo gebruikt om zelf in de praktijk sterrenbeelden te herkennen en waar te nemen met telescopen.
De cursus wordt gegeven op de volgende maandagavonden:
14 januari 2019: les 1 – De Sterrenhemel
21 januari 2019: les 2 – Instrumentarium en fotografie
28 januari 2019: les 3 – Kaleidoscoop van hemelverschijnselen

De cursusavonden beginnen om 19.30 uur en worden gehouden in het gebouw van de Volkssterrenwacht Bussloo aan de Bussloselaan 4, 7383 RP Bussloo (gemeente Voorst). De cursusprijs bedraagt € 75,00 inclusief het boek ‘Sterren en Planeten 2019’, een werkmap en koffie.

Voor nadere informatie en aanmelding: telefonisch 0571 – 262006, via e-mail info@volkssterrenwachtbussloo.nlof download de flyer.