Sterrenkijkdagen op Volkssterrenwacht Bussloo

Op zowel vrijdagavond 11 maart als zaterdagavond 12 maart is de Volkssterrenwacht Bussloo vanaf 19.30 uur geopend voor het publiek in het kader van de Sterrenkijkdagen 2022.

Bij helder weer kan met de telescopen naar de maan en de verschillende objecten van de wintersterrenhemel worden gekeken. In de zaal van de sterrenwacht zullen gedurende de avond enkele korte presentaties worden gegeven, ook geschikt voor kinderen.

In ‘Welke ster is dat?’ wordt uitleg gegeven over de sterrenhemel en hoe je zelf sterrenbeelden kunt herkennen. Een presentatie over ‘De Maan, onze buur’ neemt het publiek mee naar het kraterlandschap van de maan en de maanlandingen van het Apollo-tijdperk. Verder wordt er uitleg gegeven over ons zonnestelsel met zijn verschillende planeten.

De toegang tot de Sterrenkijkdagen is gratis.