Programma

De VOLKSSTERRENWACHT BUSSLOO heeft iedere vrijdagavond vanaf 19.30 uur een KIJK-AVOND.
Om 20.00 uur begint in de zaal een presentatie over een actueel onderwerp uit de wereld van sterrenkunde, ruimtevaart en weerkunde. Inclusief een pauze duurt de presentatie tot ongeveer 22.00 uur. Bij helder weer kan er voorafgaand aan de presentatie, in de pauze en na afloop van de presentatie met de telescoop naar de sterrenhemel worden gekeken. Aanmelding voor de kijk-avond is niet nodig, maar onze zaal biedt plaats aan ca. 60 bezoekers, dus kom op tijd want vol is vol. De entreeprijs is €5 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen t/m 14 jaar.
Bezoekers kunnen gratis parkeren op de parkeerplaats voor de sterrenwacht. (Voor de slagboom linksaf, langs de golfbaan, tot na de bocht.)  Let op: aan parkeren achter de slagboom zijn kosten verbonden!

Corona-protocol.
Aangezien de Corona-cijfers zich helaas nog niet positief ontwikkelen is  besloten de livestreams voorlopig weer zonder publiek te laten plaatsvinden. De livestream volgen kan via de gratis link www.youtube.com/Volkssterrenwacht. Ook kijken met de telescopen is op dit moment niet mogelijk.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
LIVESTREAM! Telescopen in de ruimte 20:00
LIVESTREAM! Telescopen in de ruimte
sep 4 @ 20:00 – 22:00
LIVESTREAM! Telescopen in de ruimte
Vanwege de situatie rondom het coronavirus is deze lezing alleen via een livestream te volgen: http://www.youtube.com/Volkssterrenwacht Sinds het gebruik van telescopen in de ruimte hebben astronomen een heel nieuw beeld gekregen van de sterrenhemel. Niet omdat een ruimtetelescoop ‘dichter bij de sterren staat’, maar omdat deze geen last ondervindt van de dampkring. Hierdoor kan scherper[...]
5
6
7
8
9
10
11
LIVESTREAM! Andromeda 20:00
LIVESTREAM! Andromeda
sep 11 @ 20:00 – 22:00
LIVESTREAM! Andromeda
Vanwege de situatie rondom het coronavirus is deze lezing alleen via een livestream te volgen: http://www.youtube.com/Volkssterrenwacht Het sterrenbeeld Andromeda is één van de sterrenbeelden die ’s avonds aan de hemel zichtbaar zijn. Frank Vermeulen vertelt het publiek over dit sterrenbeeld en vooral over het meest opvallende object: de Andromedanevel, het meest naburige sterrenstelsel.
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
LIVESTREAM! De planeet Jupiter 20:00
LIVESTREAM! De planeet Jupiter
sep 25 @ 20:00 – 22:00
LIVESTREAM! De planeet Jupiter
Vanwege de situatie rondom het coronavirus is deze lezing alleen via een livestream te volgen: http://www.youtube.com/Volkssterrenwacht Momenteel straalt de planeet Jupiter helder aan de najaarshemel. Hij is de grootste planeet in ons zonnestelsel met opvallende wolkenstructuren en talrijke manen. Onderzoek van nabij door ruimtesondes zoals de Galileo- en de Juno-missie hebben niet alleen vele fraaie[...]
26
27
28
29
30