Programma

De VOLKSSTERRENWACHT BUSSLOO heeft iedere vrijdagavond vanaf 19.30 uur een KIJK-AVOND.
Om 20.00 uur begint in de zaal een presentatie over een actueel onderwerp uit de wereld van sterrenkunde, ruimtevaart en weerkunde. Inclusief een pauze duurt de presentatie tot ongeveer 22.00 uur. Bij helder weer kan er voorafgaand aan de presentatie, in de pauze en na afloop van de presentatie met de telescoop naar de sterrenhemel worden gekeken. Aanmelding voor de kijk-avond is niet nodig, maar onze zaal biedt plaats aan ca. 60 bezoekers, dus kom op tijd want vol is vol. De entreeprijs is €5 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen t/m 14 jaar.
Bezoekers kunnen gratis parkeren op de parkeerplaats voor de sterrenwacht. (Voor de slagboom linksaf, langs de golfbaan, tot na de bocht.)  Let op: aan parkeren achter de slagboom zijn kosten verbonden!

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen is de sterrenwacht met ingang van 28 november 2021 helaas weer gesloten voor  publiek. De publiekslezingen op de vrijdagavond zijn echter nog steeds wel te volgen via de gratis link www.youtube.com/Volkssterrenwacht. 

ma di wo do vr za zo
1
LIVESTREAM! Speurtocht naar buitenaards leven 20:00
LIVESTREAM! Speurtocht naar buitenaards leven
mei 1 @ 20:00 – 22:00
LIVESTREAM! Speurtocht naar buitenaards leven
Vanwege de situatie rondom het coronavirus is deze lezing alleen via een livestream te volgen:  http://www.youtube.com/Volkssterrenwacht Inmiddels zijn er meer dan 4.000 exoplaneten, planeten bij andere sterren, bekend en sterrenkundigen weten dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Zouden er planeten zijn waarop leven mogelijk is? Frank Vermeulen gaat op zoek naar het[...]
2
3
4
5
6
7
8
LIVESTREAM! Astronomie en Astrologie 20:00
LIVESTREAM! Astronomie en Astrologie
mei 8 @ 20:00 – 22:00
LIVESTREAM! Astronomie en Astrologie
Vanwege de situatie rondom het coronavirus is deze lezing alleen te volgen via een livestream:  http://www.youtube.com/Volkssterrenwacht Ooit waren het astrologen die nauwkeurig de bewegingen van de hemellichamen bestudeerden en orde probeerden te brengen in de chaos van het leven. Nu zijn astronomie en astrologie twee ‘gescheiden werelden’. Alex Scholten blikt terug in de geschiedenis van[...]
9
10
11
12
13
14
15
LIVESTREAM! Zons- en maansverduisteringen 20:00
LIVESTREAM! Zons- en maansverduisteringen
mei 15 @ 20:00 – 22:00
LIVESTREAM! Zons- en maansverduisteringen
Vanwege de situatie rondom het coronavirus is deze lezing alleen via een livestream te volgen:  http://www.youtube.com/Volkssterrenwacht Zons- en maansverduisteringen behoren tot de meest spectaculaire verschijnselen aan de hemel. Jaap van ’t Leven legt uit hoe ze ontstaan en toont prachtige opnamen van deze verduisteringen, waarvoor soms een hele reis moest worden ondernomen.
16
17
18
19
20
21
22
LIVESTREAM! Mercurius en Venus 20:00
LIVESTREAM! Mercurius en Venus
mei 22 @ 20:00 – 22:00
LIVESTREAM! Mercurius en Venus
Vanwege de situatie rondom het coronavirus is deze lezing alleen via een livestream te volgen:  http://www.youtube.com/Volkssterrenwacht Reis met Alex Scholten mee naar de helse werelden van Mercurius en Venus. Dankzij onderzoek door ruimtesondes hebben we een verrassend beeld van deze planeten gekregen.
23
24
25
26
27
28
29
LIVESTREAM! Astronomie in de kunst 20:00
LIVESTREAM! Astronomie in de kunst
mei 29 @ 20:00 – 22:00
LIVESTREAM! Astronomie in de kunst
Vanwege de situatie rondom het coronavirus is deze lezing alleen via een livestream te volgen:  http://www.youtube.com/Volkssterrenwacht Welke rol heeft de astronomie gespeeld in de kunst door de jaren heen? Een onderzoekje naar kunst, waarin sterrenkundige onderwerpen worden weergegeven, levert toch meer op dan je zo in eerste instantie zou denken. Frank Vermeulen deed een speurtocht[...]
30
31