Beginnerscursus Sterrenkunde, najaar 2020

Na een periode waarin de wekelijkse publieksavonden van de Volkssterrenwacht Bussloo vrijwel uitsluitend via de livestream waren te volgen en er geen cursussen konden worden georganiseerd worden dit najaar, bij voldoende belangstelling, de cursussen weer voorzichtig opgestart.

Op 26 oktober en 2, 9, 23 en 30 november organiseert de Volkssterrenwacht Bussloo in samenwerking met de Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Triangulum op zes maandagavonden de Beginnerscursus Sterrenkunde. De cursusavonden worden gehouden in het gebouw van de Volkssterrenwacht Bussloo aan de Bussloselaan 4, 7383 RP Bussloo (gemeente Voorst). De aanvangstijd is steeds om 19.30 uur. De cursusprijs bedraagt € 115,00, dit is inclusief het cursusboek “Handboek Sterrenkunde” van Govert Schilling.

Onbemande ruimteschepen die de planeten en hun manen van dichtbij fotograferen; grotere telescopen die steeds verder het heelal in kunnen kijken; vreemde objecten zoals exoplaneten, witte dwergen en zwarte gaten. Op de televisie en in de pers worden we regelmatig op de hoogte gebracht van nieuwe ontwikkelingen in de sterrenkunde. Enige kennis van sterrenkundige basisbegrippen zorgt ervoor dat men deze ontwikkelingen beter kan begrijpen, alsook het belang ervan. Het vergroot ook het algemene inzicht in de wereld waarin we leven.

In deze ‘Beginnerscursus Sterrenkunde’ worden de volgende onderwerpen behandeld:
– Sterrenkunde als wetenschap
– De sterrenhemel
– Aarde, maan en zon
– Het zonnestelsel
– Het Melkwegstelsel
– Het heelal
Deze basiscursus is bedoeld voor eenieder die op eenvoudige wijze kennis wil maken met enkele basisbegrippen. Van de cursist wordt enige bereidheid tot zelfstudie verwacht.

Voor nadere informatie en aanmelding: telefonisch 0571 – 262006 of via e-mail info@volkssterrenwachtbussloo.nl

N.B. Tijdens de cursus zal het dan geldende Covid-19 protocol van toepassing zijn. Vooralsnog betekent dit dat er maximaal 12 cursisten kunnen deelnemen en dat kijken door de telescopen niet mogelijk zal zijn.